Singlespeed - skal, skal ikke?

Singlespeed - skal, skal ikke?

Cykel uden gear? Hvorfor nu det?

Mange vil undre sig, og tænke: "Hvorfor ikke vælge en cykel med gear, når det nu er en mulighed?"


Men der er mening med galskaben. Korrekt, det er ikke noget alle vil bryde sig om, men en singlespeed cykel kan virkelig noget. Det er ikke forbeholdt cykelbude med stram kasket i London eller New York, men kan give en hidtil uset køreglæde i sin mest simple form. Og ultra simpel vedligeholdelse og billig drift.

 

Fordele:

  • Markant lavere vægt, da der ikke er en masse tandhjul, gearvælgere og -skiftere.
  • Med en veljusteret singlespeed, har du en fuldstændig lydløs og smooth cykel.
  • Virkelig effektiv fremdrift, da der ikke er geardele, der kan "stjæle" den energi du putter i pedalerne, før den kommer ud gennem baghjulet. Dette er en i særdeleshed udtalt forskel fra cykler med indvendige gear.
  • Smukt og enkelt design.
  • Flere kilometer i sliddele som kæde, klinge og gearhjul, da der er mere gods i det, end på cykler med gear.

Ulemper:

  • Der er ikke anden udvej, end at træde til, når du skal op ad en stejl bakke... Jo, du kan stå af og trække, men det er jo ikke fedt. :) Så det er bare om at finde en grimasse, der kan passe, og få sendt noget power ud gennem baghjulet.
  • Du skal svare på folks spørgsmål om, hvorfor din cykel ikke har gear.

Tokyobike har gennem tiden altid haft en model uden gear. Tidligere hed modellen blot "Single Speed", og var en knivskarp og sporty cykel, med den gamle 650C hjulstørrelse.

tokyobike mono singlespeed


I dag har vi modellerne Mono og Mono Bisou. De minder mere i udtrykket om CS26 og Bisou, blot uden gear. Smukke og simple cykler, der passer perfekt ind i den urbane livsstil. Sæt tempoet lidt ned, og nyd den enkle kørestil og den behagelige kørestilling. Tokyo Slow begrebet kan du frit benytte i danske byer også. 

For at gøre det hele nemmere, er de nye Mono og Mono Bisou modeller bygget med samme 26" hjulstørrelse som CS26 og Bisou, og der er kun få øvrige visuelle forskelle. Tag et kig, og se om de kunne være noget for dig. Vi er i hvert fald glade for singlespeeds hos Life On Two Wheels.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.