tokyobike guide & story

tokyobike - maintenance guide - owners manual - åbner link til .pdf i ny fane.

tokyobike blev født i Tokyo, og konceptet begyndte med navnet. Hvis mountainbiken var til bjergene, så var tokyobike til Tokyo.

Virksomheden blev grundlagt i den gamle Tokyo-forstad Yanaka i 2002. Dengang var det primært landevejscykler eller 'mama-charis' på gaden, med rejser i byens centrum domineret af biler eller tog og meget fra A til B .

Men med en cykel er alle steder forbundet, og du er fri til at bruge dine sanser til bedre at værdsætte byen. Så tokyobike så potentialet for, at cyklen kunne genskabes og besluttede at lave denne 'oplevelse' som et produkt, der kunne fungere som en katalysator til at lave små ændringer i hverdagen.

Designet af rammerne er baseret på deres tilsigtede formål, med geometrien omhyggeligt kalibreret for at give en effektiv, men afslappet køreoplevelse

Stellene er lavet af letvægts cro-mo stål, som giver en god balance mellem styrke, fleksibilitet og lang levetid, perfekt egnet til bykørsel.

For at genskabe letheden fra en landevejscykel og gøre cyklen lettere at køre i byen, blev mindre hjul, slanke dæk og et lavt styr valgt. Så selv med den hårde, 'stop start' karakter af bycykling, var det let at træde i pedalerne og få cyklen op og ned i fart.

At undgå mere moderigtige materialer som aluminium og kulstof og fjerne alle unødvendige komponenter betød, at tokyobike kunne efterligne den forenklede form og skønhed af klassiske cykler fra fortiden.

Farverne på rammerne blev valgt på nogenlunde samme måde, som de ville have været i mode- eller interiørindustrien med inspiration taget fra hverdagen, så de kunne være mere en afspejling af ejerens æstetik.

Bæredygtighed er et grundlæggende princip og en grund til, at tokyobike tilbyder livstidsgaranti på stel og forgafler.