Pasningsvejledning – hvad gør jeg?

Tillykke med din nye tokyobike!

For at kunne nyde din cykel bedst muligt, i lang tid fremover, er der nogle få ting du med fordel kan huske på: 

 1. Få foretaget et første eftersyn, cirka 1-3 måneder efter du har taget cyklen i brug. Mange ting på en ny cykel, uanset mærke, giver sig lidt den første tid. Det kunne være kabler, egre, skruer og bolte. Undgå problemer på den lange bane, ved at få foretaget en første eftersyn, hvor alting efterspændes og justeres.
  1. Booker du det hos os, koster det ikke noget.
  2. Booker du det hos en lokal cykelhandler, koster det typisk omkring 300 kr.
 1. Den daglige vedligeholdelse er simpel.
  1. Sørg for at tjekke trykket i dine dæk cirka en gang om måneden. De kan pumpes til meget højt tryk (5 bar), hvilket giver færre punkteringer, og cyklen kører meget bedre.
  2. Smør din kæde med en kædeolie. Hvor hyppigt afhænger af årstid, vind og vejr. Men en god tommelfingerregel er, at gøre det en gang om måneden i sommerhalvåret, og 2 gange om måneden i vinterhalvåret. Man skal ikke bruge ret meget olie, hvis man køber en god kvalitet, og du må hellere smøre for meget end for lidt
  3. Kædeolien påføres nemt direkte på kæden – ikke på tandhjulene. Stil cyklen op ad en væg, så du kan dreje pedalerne baglæns. Påfør olien på indersiden af kæden (del nederste del), imens du kører pedalerne langsomt baglæns.
  4. Har du mulighed for det, så stil cyklen ind i cykelkælder, garage eller lignende. Og vask den jævnligt om vinteren, så salt og vejsnask ikke gnaver sig fast. En spand varmt vand og en blød børste, og du er godt på vej.
 1. Cirka 1-2 gange årligt (afhængig af hvor meget du bruger din cykel), anbefaler vi at du giver den et eftersyn ved en fagmand. Vi ordner det gerne, hvis du bor i området. Og ellers kan enhver cykelhandler hjælpe dig, hvis du ikke selv har mod på det.

På denne måde holder du almindelige problemer fra døren, inden de enten opstår, eller inden de udvikler sig. Og du får langt større køreglæde. 

Vi er godt klar over, at i de fleste manneskers hverdag, er der ikke nødvendigvis plads, tid eller lyst til at bruge lang tid på pasning af cykel. Den skal bare starte og køre hver dag. Men dette er også skrevet med forhåbningen om, at dit valg af cykel er så bevidst, at du også selv har motivation til at huske på blot nogle få simple råd. :-)

Vi står altid til rådighed for gode råd og vejledning. Det er blot at sende os en mail eller give os et kald.

Life On Two Wheels

www.lifeontwowheels.dk